×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enhetschef gav jobbet till sin egen dotter

2011-10-07, Tidningenvision.se

Av 94 sökande valde enhetschefen i Östra Göteborg ut sin dotter till ett vikariat, som sedan övergick i fast tjänst. Dottern har nu omplacerats på grund av risken för jäv.

En anställd vid stadsdelsförvaltningen i Östra Göteborg har omplacerats sedan det uppmärksammats att hon är dotter till enhetschefen för ekonomiskt bistånd, som också var den som anställde henne, skriver Göteborgs-Posten.

– Det var inte lämpligt att de var på samma arbetsplats med hänsyn till jävsituationen, säger Mikael Johansson, ordförande för Vision i Östra Göteborg, till Göteborgs-Posten.

94 personer sökte vikariatet. Av dessa valde enhetschefen ut tre, och dottern var den som fick jobbet. Hon uppfyllde alla formella krav, men saknade högskoleutbildning.  

–Av de 94 sökande hade de allra flesta högskoleutbildning och vi ville inte ha in en sådan person till vikariatet. De stannar inte, säger enhetschefen till Göteborgs-Posten.

Dottern blev snabbt också fast anställd. Hon hade tidigare haft flera vikariat inom förvaltningen och fyra dagar efter att hon anställts övergick vikariatet i tillsvidareanställning enligt Las, lagen om anställningsskydd.  

Modern var också den som undertecknade dotterns anställningskontrakt för tillsvidareanställningen, något som kan strida mot kommunallagen.

Göteborgs-Posten avslöjade nyligen också att en enhetschef i Frölunda anställt och fört enskilda lönesamtal med sin egen son.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum