×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig arbetsmiljö fara för anställda

2011-10-13, Tidningenvision.se

Majoriteten av de privata vårdcentralerna i Västmanlands län brister i arbetsmiljöarbetet. Det kan äventyra hälsan för både patienter och anställda, slår Arbetsmiljöverket fast.

18 vårdcentraler har inspekterats av Arbetsmiljöverket och resultatet är nedslående. Arbetsmiljöarbetet sker till en viss grad men det är långt ifrån tillräckligt.

­– Ett bra och säkert omhändertagande av patienterna förutsätter bra arbetsmiljöförhållanden för dem som ska göra jobbet, säger Monica Thuresson, chef på Arbetsmiljöverket i Örebro, i ett pressmeddelande.

Hälften av de anmälda arbetsskadorna inom vården är kopplade till våld och inspektionen visar att många vårdcentraler brister i säkerhetsarbetet för de anställda. Risken för hot och våld förebyggs sällan, enligt Monica Thuresson.

– Vårdcentralerna har inte sett över sitt skalskydd. Det innebär att det finns risk att personal kommer till skada om någon besökare uppträder våldsamt. Vi ser allvarligt på detta inte minst mot bakgrund av den riskbild som finns inom vården.

Efter inspektionen har Arbetsmiljöverket ställt krav på i princip alla vårdcentraler att förbättra arbetet med arbetsmiljön. Risker för ohälsa och olyckor ska identifieras, rutiner för arbetsmiljöarbetet dokumenteras och vem som gör vad i det förebyggande arbetet klargöras.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum