×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chans till mer semester i Kristianstad

2011-10-12, Tidningenvision.se

Nästa år kan anställda i Kristianstads kommun byta ut semesterdagstillägget mot semesterdagar.

- Det här har vi drivit länge, så vi är jätteglada, säger Carina Sickeldal, Visions avdelningsordförande.

Avtalet mellan kommunen och facken innebär alltså att alla tillsvidareanställda har möjlighet att byta semesterdagstillägget mot fler semesterdagar. Beroende på ålder och antal år som anställd rör det sig om mellan fyra och sex extra semesterdagar per år.

Personalen får i december varje år bestämma om de vill växla semesterdagstillägget mot mer semester till året därpå. Närmaste arbetsledare kan dock neka om verksamheten blir lidande.

– Man ska också vara medveten om att man förlorar lite i pensionsersättning om man jobbar mindre. Dessutom får man inte spara semesterdagar till kommande år.

Enligt Carina Sickeldal är många Visionsmedlemmar mycket positiva till möjligheten att byta till sig fler semesterdagar.

Tidigare har bland annat Uddevalla, Tyresö, Nacka, Lindesberg och Sävsjö infört systemet.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum