×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brist på tolkar hotar rättssäkerheten

2011-10-10, Tidningenvision.se

Bristen på auktoriserade tolkar i Skåne orsakar skador i rättsväsendet och i vården, anser forskare.

Ingrid Fioretos, etnolog vid Lunds universitet, har under tre år undersökt tolkens roll och tolkningen betydelse för rättssäkerheten, rapporterar Sveriges Radio Malmö.

I Skåne finns inte en enda auktoriserad tolk i somaliska, men flera icke auktoriserade. Det ser Ingrid Fioretos som ett stort problem eftersom det orsakar stora skador i rättsväsendet, men också för patienter i vården. 

–De har blivit felmedicinerade och felbehandlade på grund av tolken, säger Ingrid Fioretos till Sveriges Radio Malmö och berättar om en tolk som inte kunde skilja på orden höger och vänster men som ändå tilläts tolka i sjukvården.

Tolken Jama Osman, som arbetar på tolkförmedlingen Semantix i Malmö, tycker inte det är lönt att auktorisera sig.

–Jag har jobbat i tio år som tolk i Skåne och tycker inte att det är värt att jag ska läsa och auktorisera mig på grund av stress och dålig lön. Sedan finns det ingen garanti för att det ger jobb, säger Jama Osman till Sveriges Radio Malmö.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum