×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsstopp efter attack på socialkontor

2011-10-18, Tidningenvision.se

Receptionen på socialkontoret i Västra Frölunda stängdes sedan en anställd blivit attackerad av en besökare.

Det var Visions huvudskyddsombud Rigmor Persson som i september stoppade arbetet i receptionen.

– En upprörd klient krävde av receptionspersonalen att få prata med sin socialsekreterare. När hon kom ut i receptionen sträckte han in armen och ryckte tag i henne, berättar Rigmor Persson om händelsen som låg bakom skyddsstoppet.

Hon anmälde samtidigt arbetsgivaren, Göteborgs stad, till Arbetsmiljöverket för brister i säkerheten. Arbetsmiljöverket inspekterade receptionen redan nästa arbetsdag och krävde att kommunen antingen anlitade väktare eller att receptionsdisken byggdes om omedelbart. Annars väntade böter på 200 000 kronor.

I ett svar till Arbetsmiljöverket skriver kommunen att man bland annat planerar att borra hål i receptionsluckan så att samtal kan ske utan att luckan behöver öppnas, något som myndigheten tycker låter som en god idé. Fram till dess anlitar kommunen väktare vid receptionen, enligt Arbetsmiljöverkets krav.

Rigmor Persson bekymrade sig även för att personalen vid den aktuella händelsen inte visste hur de skulle hantera situationen.

– De visste inte vem som skulle trycka på larmet eller ens larmknappens placering. Men kommunen har nu startat ett informationsarbete för all personal om krishantering och om kommunens hot- och våldsplan.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum