×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Alla gravstenar ska kollas efter dödsolycka

2011-10-25, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan uppmanar alla kyrkogårdschefer att kontrollera att alla gravstenar är ordentligt förankrade. Orsaken är olyckan i Bollebygd då en flicka dog av en fallande gravsten.

 - Vi har gått ut med ett påpekande till alla kyrkogårdschefer att se till att man verkligen har gjort en kontroll av alla gravstenar, säger Staffan Lundstedt, kyrkogårdskonsulent på Svenska kyrkan, till TT.
 
Sedan 1997 finns regler som kyrkogårdsförvaltningarna och stenfirmorna gemensamt har tagit fram. Kontroller ska genomföras olika ofta beroende på hur gamla gravstenarna är.
 
Utredningen vid olycksplatsen i Bollebygd har ännu inte gett något klart besked om orsaken till olyckan.
 
– Man har kikat lite på stenen, vad det finns för fästen och så. Man ska titta vidare på jordmånen, eventuella sättningar i marken och så vidare. Det är många variabler, säger Lennart Widerfeldt, utredningschef vid Boråspolisen.

Polisen undersöker också om någon kan ställas till ansvar för olyckan. Det kan röra sig om ett oaktsamhetsbrott, som vållande till annans död.
 
Kyrkogårdsförvaltningen och gravrättsinnehavaren, den som äger graven, delar på ansvaret för säkerheten.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum