×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Administratörer hotade av lokal politiker

2011-10-20, Tidningenvision.se

Den moderata politikern har vid flera tillfällen trakasserat och idiotförklarat anställda i Åstorps kommun. Nu har Visions huvudskyddsombud fått nog.

Ulla Andersson, Visions huvudskyddsombud i Åstorp, har sedan förra sommaren skrivit under flera tillbudsrapporter efter att anställda i kommunen, huvudsakligen administratörer, blivit utskällda och trakasserade av mannen.
–Under ett drygt år har den här politikern verbalt trakasserat anställda, båda Vision-medlemmar och icke-medlemmar. Han har idiotförklarat personer och sagt att de är dumma i huvudet, säger Ulla Andersson.
Vid två tillfällen har anställda i kommunen också sjukskrivit sig på grund av psykisk stress efter incidenter kopplade till politikern.

Mannens beteende har tidigare varit uppe för diskussion i samverkansmöten mellan facken och arbetsgivare. Eftersom det inte lett till någon förändring har nu Vision, Lärarförbundet och Kommunal gått samman i en skrivelse till kommunstyrelsens ordförande.

Ulla Andersson fick svar från kommunen för någon dag sedan. Innebörden i brevet är att Moderaterna bör försöka lösa detta på egen hand och att kommunledningen ska tala med partiets lokale ordförande.
Ulla Andersson är inte nöjd.
–Jag skulle velat ha ett mycket mer kraftfullt svar, säger hon.

Den aktuella politikern, som bland annat sitter i kommunstyrelsen, är oförstående till kritiken. Till Helsingborgs Dagblad säger han att han inte sett vare sig fackens skrivelse eller några tillbudsrapporter.


 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum