×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver höjda löner i Uppsala

2011-11-24, Tidningenvision.se

Lönen måste höjas rejält. Det är Visions recept för att komma tillrätta med den stora personalomsättningen inom socialtjänsten i Uppsala.

– Lönerna ligger alldeles för lågt. I dag går det inte att rekrytera erfarna socialsekreterare till barn- och ungdomsenheten, säger Michael Walldén, vice ordförande i Visions Uppsalaavdelning.

I går berättade tidningenvision.se om socialsekreterare inom socialtjänsten i Uppsala som vittnade om en orimlig arbetsbelastning och hög personalomsättning.

Under 2010 var personalomsättningen 25 procent. Men trots att ett handlingsprogram har antagits har problemen snarare ökat än minskat.

Hittills under 2011 ligger siffran på nästan 40 procent. I förlängningen hotas rättssäkerheten i myndighetsutövningen, varnade socialsekreterarna.

Den kanske viktigaste förklaringen till problemen är missnöje med lönen, enligt Michael Walldén. Låga löner gör att socialtjänsten i Uppsala har svårt både att behålla de erfarna medarbetarna och att rekrytera nya.

– Den som får jobb i någon av kranskommunerna kan få upp lönen med mellan 3 000 och 6 000 kronor i månaden. Det är en orimlig situation, säger han.

Ordföranden i socialnämnden för barn och unga, Anders A Aronsson (FP), säger till Upsala Nya Tidning att mycket av lösningarna måste komma från ansvariga chefer.

Michael Walldén tycker att det är ett orimligt påstående:

– Det är politikerna, inte cheferna, som har resurser att fördela, säger han.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum