×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision hotar stänga sjukhusreception

2011-11-30, Tidningenvision.se

För två år sedan slog fackförbundet Vision larm om att arbetsmiljön för receptionisterna på Mölndals sjukhus har allvarliga brister. Men ingenting hände. Nu kräver huvudskyddsombudet att receptionen stängs.

– Det är en stor skandal att man behandlar personalen på det här sättet. Vi är helt enkelt tvungna att sätta press på arbetsgivaren, säger Egil Krog, Visions huvudskyddsombud vid sjukhuset.

Redan 2009 gjordes en skyddsrond vid receptionen och ett flertal brister uppmärksammades. Bland annat att det drog kallt från entrédörren, att personaltoalett saknades och att det fanns ergonomiska brister.

– Det har varit problem främst på vintrarna när det är kallt och medlemmar har blivit sjuka, säger Egil Krog.
Förra året gjordes en del tillfälliga insatser i väntan på en större ombyggnad 2011. Infravärme och byggfäktas sattes in för att receptionisterna inte skulle frysa, men det skapade en arbetsmiljö som inte var acceptabel, enligt Egil Krog.

Eftersom inga permanenta åtgärder hade vidtagit vid höstens skyddsrond, bestämde han sig för att göra en 6, 6a anmälan till Arbetsmiljöverket, en begäran om så kallat skyddsstopp.

Sjukhuset har fram till den 7 december på sig att svara annars stängs receptionen.

– Det är tråkigt att behöva ta till en så drastisk åtgärd. Men om arbetsgivaren struntar i de brister som har påtalats måste vi agera på något sätt, säger Egil Krog.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum