×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision förordar titeln medicinsk sekreterare

2011-11-14, Tidningenvision.se

Vision har efter många års diskussioner satt ner foten när det gäller titeln för läkarsekreterare. Medicinsk sekreterare är den titel som förbundet nu har enats om.

Det råder i dagsläget titelförvirring – i vissa landsting är läkarsekreterare rätt benämning, i andra är det vårdadministratör eller medicinsk sekreterare som gäller. I fredags beslutade Visions nätverk för läkarsekreterare om en gemensam ståndpunkt: medicinsk sekreterare ska vara den korrekta titeln. Den ska gälla för alla som har den formella utbildningen.

– Vi vill driva frågan om höjd status och höjd lön och då är det svårt när det är så spretigt. Internationellt heter det Medical secretary, så vi beslutade att medicinsk sekreterare var bäst, säger Camilla Schüler, som representerar Västra Götalandsregionen i Visions nätverk.

Hon menar att namnet läkarsekreterare känns förlegat och att medicinsk sekreterare bättre täcker in vad yrket faktiskt handlar om.

Marie Hjalmarsson, vice sektionsordförande på Sahlgrenska universitetssjukhuset, har tidigare förespråkat titeln vårdadministratör.

– Vi har diskuterat det här väldigt många år och nu tycker jag att det viktigaste är att vi äntligen får en gemensam titel. Det här är ett historiskt beslut, säger hon.

Förbundet kommer framöver att uppvakta Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, och försöka övertyga arbetsgivarna om att välja medicinsk sekreterare som gemensam benämning.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum