×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var fjärde stressas av IT på jobbet

2011-11-10, Tidningenvision.se

För stort informationsflöde och för lite support. En av fyra anställda har dåliga erfarenheter av IT i arbetslivet.

De flesta anställda är nöjda med hur IT fungerar på deras jobb, tycker att det är lätt att lära sig nya IT-verktyg och att de får tillräcklig utbildning. Men det finns också en stor grupp som har negativa erfarenheter. Det visar en enkät till 600 yrkesarbetande som Prevent har gjort.
 

  • Nästan var tredje tycker att de får så mycket information via e-post och andra IT-verktyg att de inte hinner prioritera.
  • Var fjärde anser att de inte får den IT-support de behöver.
  • Var femte har på grund av ständig uppkoppling svårt att sätta en gräns för när arbetsdagen är över.
  • Mer än var tredje är orolig över att IT-verktygen lämnar spår efter sig och att information de arbetar med kan hamna i orätta händer.

 
Sammantaget anser en av fyra att de har dåliga erfarenheter av IT i arbetslivet, konstaterar Prevent, som verkar för bättre arbetsmiljö på uppdrag av LO, PTK och Svenskt Näringsliv. 
 
Undersökningen visar också att chefer är den grupp som har svårast att hantera det stora informationsflödet och har större problem med tekniken än andra.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum