×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tre sjukhus blir en förvaltning

2011-11-25, Tidningenvision.se

Administrationen på de tre sjukhusen i Västernorrland ska slås samman. Landstingsdirektören Anders L Johansson har fått klartecken från politikerna att sätta igång arbetet.

Tanken är att slå ihop länets tre sjukhus – Länssjukhuset i Sundsvall-Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik – till en förvaltning. Målet är att den nya organisationen ska vara på plats den 1 januari 2013.

Bakgrunden till omorganisationen är det tuffa ekonomiska läget. Landstinget Västernorrland går mot ett underskott på 150 miljoner kronor. Detta trots att man att man gjort stora nedskärningar under senare år och ett hundratal tjänster försvunnit från länets sjukhus.

De fackliga organisationerna ska ha ett möte med landstingsdirektören i mitten av december. Visions avdelningsordförande Gudrun Kornijenko har förståelse för att det behövs rationaliseringar.

– Landstinget har haft det besvärligt med ekonomin under lång tid och kan inte spara på vården längre. Nu måste man titta på andra bitar, som till exempel administration. Men än så längre vet jag inte hur landstingsdirektören har tänkt. Därför vill jag vänta med att uttala mig, säger hon.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum