×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tre landsting vill bli storregion

2011-11-09, Tidningenvision.se

Örebro, Västmanland och Sörmland vill bilda en gemensam region. Planen är att sammanslagningen ska vara klar om tre år.

De tre landstingen startar nu arbetet med att ta fram ett underlag där man visar vilka effekter en sammanslagning skulle ha, bland annat för organisationen, kollektivtrafik och befolkningsutvecklingen.
 
Det formella beslutet att bilda region ska tas i landstingens fullmäktige, men
man räknar med att kunna lämna över en ansökan till regeringen i januari. Och om allt fungerar enligt planerna ska den nya regionen vara bildad 2015.
 
Marie-Louise Forsberg-Fransson (S), landstingsstyrelsens ordförande i Örebro, tycker att förutsättningarna är goda eftersom landstingen redan ingår i samma sjukvårdsregion. Hon tror att samarbetet kan utvecklas ytterligare i en gemensam storregion.
 
– Det är viktigt att regionen blir tillräckligt stor och får tillräckligt stort befolkningsunderlag för att kunna agera effektivt för invånarnas bästa, säger hon i ett pressmeddelande.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum