×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO vill öka antalet pappamånader

2011-11-15, Tidningenvision.se

Är du pappa och var föräldraledig mer än tre månader med ditt barn? Då har du sannolikt också bättre kontakt med barnet vid en skilsmässa, det visar en TCO-undersökning.

Bland de män som var föräldralediga mer än tre månader har två av tre sitt barn boende hos sig på halvtid eller mer. Av de män som hade tagit ut mindre föräldraledighet var det påtagligt färre som hade sitt barn boende hos sig på halvtid.

Bland de pappor som tog ut mindre än en månads föräldraledighet var det hela 45 procent som ”mer sällan eller aldrig” hade sitt barn boende hos sig efter en separation.
– Alla blir vinnare på att pappor tar ut mer föräldraledighet, säger Eva Nordmark, ordförande i TCO, i ett pressmeddelande.

Hon påpekar också att arbetslivet blir mer jämställt om män och kvinnor blir bättre på att dela på ansvaret för barnen. I dag vinner generellt män, löne- och karriärsmässigt, på att bli förälder medan kvinnorna förlorar.

Två månaders föräldradagar är i dag reserverade för den ena föräldrar, det som ofta kallas pappamånader. TCO vill höja antalet dagar som reserveras för den ena föräldern med i ett första steg en månad, och sedan med ytterligare en månad.

1 000 separerade föräldrar, varav 475 män, har intervjuats per telefon i TCO:s undersökning.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum