×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora vinster i bostadsbolagen

2011-11-02, Tidningenvision.se

De kommunala bostadsbolagen gör stora vinster, och går betydligt bättre än andra kommunala förvaltningar. I genomsnitt tjänar de 1 000 kronor per lägenhet och år. Allra störst var vinsten i Lunds bostadsbolag.

Tidningen Hem och Hyra har låtit företaget Stella Borealis granska de 50 största kommunala bostadsbolagens årsredovisningar.
Bolagen ägs av medborgarna och har inte som främsta syfte att tjäna pengar. Ändå är vinsterna stora, betydligt bättre än andra kommunala förvaltningar. I snitt tjänar bolagen 1 000 kronor per lägenhet och år.

Vinsterna har visserligen sjunkit kraftigt jämfört med för två år sedan. En förklaring är en stor satsning på underhåll som pågår för fullt över hela landet.

LKF i Lund drar in allra mest pengar. Förra året var vinsten över 10 000 kronor per lägenhet. Totalt hamnade bolagets resultat för 2010 på 100 miljoner kronor.
 
– Förra året delade vi bara ut 3,4 miljoner till ägarna, det vill säga kommunen, så i princip alla pengar stannar i bolaget. Till skillnad från många andra bolag bygger vi mycket nytt och det kostar pengar, säger LKFs vd Peter Mellvé, till Hem och Hyra.

Så mycket tjänade bostadsbolagen per lägenhet 2010 (kronor)
 

1LKF, Lund10 498
2Sollentunahem7 806
3Stångåstaden, Linköping7 633
4Huge, Huddinge6 040
5Bostaden i Umeå5 547Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum