×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sexövergrepp på Carema-boende

2011-11-25, Tidningenvision.se

En vårdare på ett Carema-hem i Stockholm ska ha utsatt en boende för sexuella övergrepp. Vårdaren hade tidigare fått sparken från Carema Care men återanställts när händelsen inträffade.

En kvinna på ett av Carema Cares boenden i Stockholm ska ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av en manlig vårdare. Övergreppen ska ha ägt rum i duschen och kvinnan ska också ha utsatts för hot och bestraffning, skriver Metro.

Carema gjorde en utredning av händelsen i maj och mannen avskedades med omedelbar verkan. Det var andra gången på kort tid som han fått sparken från Carema. När händelsen inträffade hade han återanställts och omplacerats till kvinnans avdelning.

Stadsdelsnämnden anmälde övergreppen till Socialstyrelsen i september. Men myndigheten utredde inte händelsen eftersom den inträffade före den 1 juli 2011 och därför inte ska anmälas till Socialstyrelsen när ”relevanta åtgärder är vidtagna”.

Ordföranden i den aktuella stadsdelsnämnden säger till Metro att de anhöriga inte ville polisanmäla övergreppen eftersom de var rädda att riva upp såren.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum