×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Privat vårdanställda mer nöjda på jobbet

2011-11-25, Tidningenvision.se

Anställda i privata vård- och omsorgsföretag är mer nöjda med sitt jobb än de som jobbar i kommuner och landsting. Det visar en ny undersökning.

De som jobbar inom den privata vården och omsorgen är mer nöjda med sina löner men anställda i kommuner och landsting tycker att de har en säkrare anställning. Det visar en undersökning som branschorganisationen Vårdföretagarna, som organiserar privata vård- och omsorgsföretag, har gjort bland 800 anställda i privata och offentliga vårdföretag.

Sammantaget visar undersökningen att de som arbetar i privata företag är nöjda på fler punkter än anställda i kommuner och landsting.

Förutom lönen är de privatanställda även mer nöjda med chefens förmåga att sätta tydliga mål och att engagera. De är också nöjdare med den fysiska arbetsmiljön, möjligheter till kompetensutveckling och att påverka arbetets innehåll.

De som jobbar i kommunerna och landstingen känner sig däremot mer motiverade i arbetet, fler tycker att de har en trygg anställning och något fler svarar att deras kompetens tas tillvara.

Det område som offentligt anställda är mest missnöjda med är lönen. Inom landstingen är bara 19 procent nöjda och i kommunerna 24 procent. I de privata företagen är 40 procent nöjda.

Missnöjet i den offentliga sektorn är också stort när det gäller chefernas förmåga att leda och utveckla verksamheten samt att informera och kommunicera med personalen.

På många områden är skillnaden i nöjdhet liten mellan de olika sektorerna. Det gäller till exempel om man har tillräcklig kompetens, samarbetet med chefen och om arbetet är viktigt och meningsfullt.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum