×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalen flyr socialtjänsten i Uppsala

2011-11-23, Tidningenvision.se

Arbetsbelastning är hög och personalomsättning stor på socialtjänsten i Uppsala. Nu slår flera socialsekreterare larm och får stöd av sin chef.

– Situationen är ohållbar. Vi har vid upprepade tillfällen tagit upp det med våra chefer. Jag vet inte om de högre cheferna och politikerna förstår hur allvarligt läget är, säger My Eriksson, en av fyra socialsekreterare vid barn- och ungdomsenhetens norra distrikt, som har berättat om problemen på sin arbetsplats i en insändare i Upsala Nya Tidning.

Sedan flera år tillbaka har den höga personalomsättningen varit ett välkänt problem inom kommunens socialtjänst. Men trots att ett handlingsprogram har antagits har problemen ökat snarare än minskat.

Socialsekreterarna vittnar om en verksamhet präglad av låga löner och ärenden som samlas på hög och inte hinner betas av. Samtidigt försvinner viktig kompetens när erfarna medarbetare slutar och ersätts av nyutexaminerade socionomer.

På vissa enheter har personalomsättningen hittills i år varit kring 50 procent. I förlängningen hotas rättssäkerheten i myndighetsutövningen, varnar de fyra socialsekreterarna.

Ulrica Flink, tillförordnad myndighetschef på socialtjänsten håller med om att läget är allvarligt.

– Myndigheten blöder. Så är det. Samtidigt har vår arbetsgivare, socialnämnden för barn och unga, inga ytterligare pengar att ge oss för att höja lönerna eller anställa fler handläggare, säger hon till Upsala Nya Tidning.

Enligt Flink har flera jobbsökande med lång erfarenhet tackat nej för att löneläget är för lågt.

– Men vi har en budget vi inte får överskrida. Höjer vi lönerna för handläggarna har vi ett minus på totalen. Det är en omöjlig ekvation, säger hon.

Anders A Aronsson (FP), ordförande i socialnämnden, påpekar att politikerna tillsatte en utredning i juni och att ”man får tåla sig lite innan man ser resultat.”
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum