×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal utbildas i e-hälsa

2011-11-08, Tidningenvision.se

All personal inom primärvården i Stockholms läns landsting ska få utbildning i e-hälsa. Det ska i sin tur ge patienterna större möjligheter.

E-hälsa är ett begrepp för flera olika IT-lösningar inom vården. Det handlar bland annat om kommunikation mellan vårdinstanser och patienter och att kunna dokumentera vården via internet. För att det ska fungera krävs att personalen har kunskaper om it-verktygen. Och nu ska alltså alla 3 100 anställda inom primärvården i Stockholms läns landsting utbildas.

– Fler än vi kanske tror, även bland äldre, kommer att utnyttja e-hälsa för att kommunicera med doktorn och till exempel själv leverera hälsouppgifter som är viktiga för vården. Med personal som känner sig trygga i att de har rätt kunskap blir det lättare att också stötta IT-ovana patienter, säger Birgitta Rydberg (FP), ansvarig för projektet, i ett pressmeddelande.

Satsningen finansieras av ett EU-projekt och uppgår till 47,5 miljoner kronor. Det ska pågå i två år och omfattar 30 timmars utbildning för varje medarbetare.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum