×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omhändertagna barn klarar inte skolan

2011-11-09, Tidningenvision.se

Bara drygt hälften av de barn som omhändertas är behöriga att läsa vidare på gymnasiet efter grundskolan. Oacceptabelt, menar Socialstyrelsen och Skolverket, och skyller på kommunerna.

Av alla barn födda i Sverige mellan 1982 och 1993 var 86 procent behöriga till gymnasiet. Men bland barn som omhändertogs efter tolv års ålder var det bara 55 procent som hade tillräckliga betyg för att läsa vidare efter grundskolan. Det visar en färsk rapport som Socialstyrelsen har tagit fram med hjälp av Skolverket.

– Skolresultaten för barn som är i samhällets vård är oacceptabelt låga, skriver Socialstyrelsens överdirektör Håkan Ceder och Skolverkets överdirektör Helén Ängmo i en debattartikel i Svenska dagbladet.

De anser att landets kommuner har ett tydligt ansvar att förbättra skolresultaten.

Rapporten visar att andelen omhändertagna barn som klarar skolan skiljer sig beroende på i vilken kommun de bor. I den kommun med högst andel hade 74 procent gymnasiebehörighet bland barn som placerades första gången efter att de fyllt tolv, medan andelen bara var 29 procent i en annan kommun.

Socialstyrelsen tar nu fram ett utbildningsmaterial till landets alla kommuner för att få en nationell likvärdig utbildning. Samtidigt lyfter Håkan Ceder och Helén Ängmo fram Helsingborg och Norrköpings kommuner som goda exempel där förbättringsarbeten redan pågår.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum