×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ohio röstar om rätt till kollektivavtal

2011-11-08, Tidningenvision.se

Delstaten Ohio i USA folkomröstar i dag om den republikanska guvernören ska få begränsa rätten för offentliganställda att teckna kollektivavtal.

Konflikten mellan fackförbunden och republikanerna har pågått sedan i vintras i både Ohio och Wisconsin. Liknande förslag, att begränsa fackens möjlighet att teckna kollektivavtal, är också på gång i flera andra delstater, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Dagens folkomröstning i Ohio handlar om den nya lag som den republikanska guvernören John Kasich införde i våras och som begränsar offentliganställdas rätt till kollektivavtal.

Han hävdar att fackens förhandlingsrätt har blivit ett hot mot delstatens ekonomi. Men många offentliganställda som lärare, brandmän och poliser har protesterat kraftigt, och frågan på valsedeln är om lagen ska få vara kvar eller rivas upp.

– De är ute efter att knäcka facket, säger läraren Carl Anderson från Cincinnati , till Ekot.

Republikanernas försök att stoppa kollektivavtalen har fått den internationella fackliga rörelsen på fötter. Vision har tidigare agerat på flera fronter. Dels har man protesterat genom ISKA, Internationalen för Stats- och Kommunalanställda, dels har TCO-förbuden skrivit ett gemensamt protestbrev.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum