×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nyköping utbildar för bättre APT-möten

2011-11-17, Tidningenvision.se

I Nyköping genomförs en stor satsning för att förbättra samverkan mellan fack och arbetsgivare. Under två år ska alla anställda på kommunens 400 arbetsplatser utbildas.

– Tanken är att väcka intresset och göra arbetsplatsträffarna till något spännande där alla känner att de kan vara med och påverka, säger Jan Axelsson, Visions ordförande i Nyköping.

Tillsammans med en representant från arbetsgivarna ska facket genomföra arbetsplatsförlagda utbildningar. På schemat står bland annat en genomgång av MBL, det lokala samverkansavtalet och diskussioner om hur ett bra APT-möte kan läggas upp.

Kurserna genomförs två gånger á 45 minuter på varje arbetsplats. Att genomföra utbildningarna på kommunens 400 arbetsplatser beräknas ta cirka två år.

Förhoppningen är att engagemanget och delaktigheten på ATP-träffarna ska öka. Ibland är det lite si och så med det i dag, konstaterar Jan Axelsson:

– Om chefen babblar i 55 minuter och medarbetarna får fem minuter på slutet är det naturligtvis inte så inspirerande. Nu ska vi försöka vända trenden och skapa förutsättningar för möten där alla känner att de kan vara med och påverka, säger Jan Axelsson.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum