×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

MP kräver gräns för bemanning i omsorg

2011-11-23, Tidningenvision.se

Vårdtagare och anhöriga har rätt att veta hur mycket personal det ska finnas på äldreboendet. Det anser Miljöpartiet som nu kräver en ny lag där kommunerna måste ange en mininivå på personalstyrkan.

Efter den senaste tidens vårdskandaler i äldreomsorgen kräver nu Miljöpartiet skärpt lagstiftning. På Dagens Nyheters debattsida skriver språkröret Gustav Fridolin och riksdagsledamoten Agneta Luttorp att partiet kommer att ta initiativ till ny lag som tvingar kommunerna att sätta miniminivåer för bemanningen i äldrevården och andra biståndsbedömda boenden.

Nivåerna ska vara anpassade efter vårdtyngd och omsorgsbehov, boendets storlek och andra viktiga omständigheter. Nivåerna ska precisera antal personal per omsorgstagare och på så sätt vara lätta att kontrollera.

Enligt Miljöpartiet kommer de tydligt redovisade och jämförbara bemanningsnivåerna leda till en positiv konkurrens mellan kommunerna.  Medborgarna ska också få lättare att ställa sina politiker till svars om man tycker bemanningen är för låg.

Socialstyrelsen håller just nu på att ta fram bindande regler för bemanningen inom demensvården men har valt bort att ange exakt vilket antal personal det ska finnas per vårdtagare. Skälet är oro för att miniminivån blir ett tak och att kommuner och privata vårdgivare aldrig anställer mer personal än minimireglerna kräver.

Miljöpartiet kommer också att ta initiativ till ökad kontroll av äldreomsorgen och föreslår en nationell tillsynsmöjlighet liknande Skolinspektionen på skolområdet.

Partiet vill också att alla kommuner ska ha äldreomsorgsinspektörer som kontrollerar att den egna och den upphandlade verksamheten följer regler och avtal. Avtal där kommunerna inte kan kräva viten av utförare som bryter mot kvalitetskrav ska överhuvudtaget inte få finnas.
 
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum