×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mobbade systrar får 250 000 av kommun

2011-11-17, Tidningenvision.se

Två systrar som blivit utsatta för kränkningar i skolan under flera år får nu 250 000 kronor. DO har träffat en förlikning med kommunen som också ger systrarna en ursäkt.

Systrarna anmälde till Diskrimineringsombudsmannen, DO, att de blivit utsatta för etniska trakasserier vid flera tillfällen under åren 2006 till 2009.

DO utredde anmälningarna och bedömde att båda systrarna har utsatts för omfattande kränkningar av andra elever och att kommunen brustit i sin skyldighet att utreda, åtgärda och förebygga kränkningarna.

DO stämde kommunen men innan fallet togs upp i domstol träffade parterna en förlikning som innebär att systrarna får sammanlagt 250 000 kronor av kommunen.

– Det här är förstås en väldigt tragisk historia, men det är glädjande att kommunen har tagit sitt ansvar på det sätt man gjort genom förlikningen, säger Anders Wilhelmsson, på DO, i ett pressmeddelande.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum