×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Missförhållanden på Caremas äldreboenden

2011-11-02, Tidningenvision.se

Personal på Caremas äldreboende Tallbohov larmar om missförhållanden. Järfälla kommun har valt att inte fortsätta anlita företaget. Carema har tidigare fått kritik för missförhållanden på ett annat boende i Stockholm.

Personal på Tallbohov i Järfälla uppger för Dagens Nyheter att det förekommit missförhållanden på boendet. Bland annat ska en av pensionärerna ha tvingats sova på golvet i flera månader på grund av att en trasig säng inte lagats. Det har också varit smutsigt, saknats handsprit, blöjor, mat och toalettpapper.

Vårdpersonalen har skrivit åtskilliga avvikelserapporter men har fått order från ledningen att brister inte skulle dokumenteras.

För ett par veckor sedan beslutade Järfälla kommun att inte förlänga avtalet med Carema.
-Det har funnits synpunkter på att det inte fungerat enligt hälso- och sjukvårdslagen. Kommunens medicinskt ansvarig sjuksköterska har kommit med påpekanden som åtgärdats men sedan har nya brister dykt upp i omgångar, säger Marie Weckström, äldreomsorgschef i kommunen, till DN.

Tidningen Vision har försökt att nå Tallbohovs verksamhetschef utan resultat. Carema kommenterar dock kritiken på sin egen hemsida: "Som alltid när det gäller kritik av detta slag måste vi gå till botten med uppgifterna och därefter se till att eventuella problem åtgärdas."

Det är inte det enda av Caremas äldreboenden som kritiserats. Nyligen beslutade politikerna i Hässelby-Vällingby att försöka häva avtalet med Carema på grund av missförhållanden på boendet Koppargården.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum