×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Miljarder att spara på gemensam upphandling

2011-11-25, Tidningenvision.se

Göteborgs stad har gått igenom 3,6 miljoner fakturor. Resultatet? En möjlighet att spara mellan en och två miljarder om året.

För första gången har Göteborgs stad gått igenom vad som köps in under ett år. Hela 3,6 miljoner transaktioner, motsvarande 93 procent av stadens inköp, har granskats. Slutsatsen i rapporten är att det finns en stor besparingspotential genom att samordna inköpen bättre. I dag görs upphandlingen till stor del ute i stadsdelarna, i bolagen och på fackförvaltningarna. Istället ska en större del av inköpen göras genom stadens gemensamma upphandlingsbolag.

– En grov uppskattning är att det finns en effektiviseringspotential på minst fem-tio procent, säger Inger Ek, upphandlingsbolagets vd, till nättidningen Vårt Göteborg.
I rapporten föreslås att Göteborgs stad på lång sikt borde göra gemensamma upphandlingar för 17 miljarder kronor, jämfört med dagens tre miljarder.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum