×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Malmö vill stoppa vinstflykt till utlandet

2011-11-11, Tidningenvision.se

Malmö stad vill begränsa vilka företag som får lägga anbud i kommunens upphandlingar. Skattepengar ska inte gå till bolag i skatteparadis, tycker kommunalrådet Carina Nilsson (S).

Malmö stad upphandlar varje år varor och tjänster för 3-4 miljarder kronor. Nu vill kommunens styrande politiker skärpa kraven på företagen man gör affärer med. Bolag som är placerade i lågskatteländer ska inte få vara med och konkurrera om uppdrag i Malmö stad.

– Jag tror faktiskt att det finns ett starkt folkligt stöd för att våra skattepengar inte ska användas på det sättet, säger Carina Nilsson (S), kommunalråd och ordförande i sociala resursnämnden.

Vårdföretaget Carema är delägt av ett bolag med säte på Jersey. Ska ni utesluta Carema från era upphandlingar?

– Vi har inte alls pratat om det på det sättet. Vi har sagt att vi ska undersöka möjligheterna att inte köpa tjänster från bolag som har koppling till skatteparadis.

Varför?

– Det är oetiskt och osolidariskt att skattepengar går till företag som flyttar pengarna utomlands och inte känner ansvar att själva betala skatt och bidra till den gemensamma välfärden.

Är det lagligt att utesluta företag från upphandlingar på de grunderna?

– Det är det vi måste undersöka. Ingen har testat att göra så här så det finns inga prejudikat. Först när det finns vet vi var gränserna går.

Det kan även bli så att lagen ändras. Äldreminister Maria Larsson (KD)  är också kritisk till att riskkapitalbolag som driver skolor och vård tar vinsterna till skatteparadis istället för att skatta i Sverige.

– Det är helt enkelt oacceptabelt. Det måste vi få ett stopp på, säger Maria Larsson i ett pressmeddelande.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum