×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lång väntan på nya löner i landstingen

2011-11-21, Tidningenvision.se

Många landsting är fortfarande inte färdiga med 2011 års löner. Dalarna är ett exempel. ”Jag tycker att det är oförskämt att våra medlemmar ska behöva vänta så länge”, säger Yvonne Bönfors, vice avdelningsordförande.

Trots att 2011 rullar mot sitt slut är många landsting ännu inte färdiga med sin lönerevision. Kjell Svahn, avtalsombudsman på Vision, uppskattar att hälften av landstingen och regionerna ännu inte är klara med 2011 års löner.

En anledning är att landstingen inte arbetat med den så kallade samtalsmodellen lika länge som kommunerna.
–Inom landstingen är det många hierarkiska nivåer som ska plöjas igenom. De har inte heller funnit sig i samtalsmodellen på samma sätt som många kommuner, säger Kjell Svahn.

Landstinget Dalarna är en av de arbetsgivare som inte är klar med löneöversynen. Trots att Vision (dåvarande SKTF) började trycka på för att sätta igång med lönerevisionen för 2011 redan i december förra året väntar man fortfarande på att bli färdiga.
–Första upptaktsmötet om detta var i augusti och tidsplanen var då att de nya lönerna skulle komma med novemberlönen, men så blir det inte. Nu hoppas vi på december, säger Yvonne Bönfors, vice avdelningsordförande inom Vision i Landstinget Dalarna.

Kjell Svahn anser att löneprocessen i landstingen borde varit avklarad för länge sedan.
–Man borde kunnat varit klar med lönerna redan i april. Förra året var det ett annat läge, med nytt avtal, men i år handlar det om ett avtal som funnits klart sedan april 2010.
Det finns också ett antal kommuner där löneöversynen för 2011 inte är klar. I jämförelse med landstingen är dock andelen liten, enligt Kjell Svahn.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum