×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landstingets telefoni ut på entreprenad

2011-11-17, Tidningenvision.se

Privata Addici management tar över telefonväxeln i Uppsala läns landsting. Omkring 15 medlemmar i Vision riskerar att förlora sina jobb i landstinget men erbjuds att följa med till Addici.

Att landstinget väljer att lägga ut telefonväxeln på entreprenad beror på att man vill spara pengar. Enligt landstinget kommer kostnaderna att minska med 1,3 miljoner kronor per år när Addici tar över.

Vision har protesterat men har inte fått något gehör från arbetsgivaren.

-Det är ett sparkrav och vi hade ingenting att sätta emot.  Arbetsgivaren ser den här lösningen som den bästa när ekonomin är som den är, säger Vivianne Lövgren, Visions avdelningsordförande i landstinget.

Omkring 15 medlemmar i Vision berörs av övergången och enligt Vivianne Lövgren är de besvikna och arga. Alla anställda kommer att erbjudas arbete i företaget som tar över och får  behålla sina anställningsvillkor i ett år. De som inte vill kan stanna i landstinget och hoppas på att de kan få en annan tjänst. Vivianne Lövgren uppmanar dock personalen att följa med till Addici.

–Det har blivit väldigt svårt att omplacera, vi har inga sådana platser i landstinget längre och chansen att få ett nytt jobb är väldigt liten. Det är så pressat och alla ska ha rätt kompetens till de jobben som finns, säger Vivianne Lövgren.  
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum