×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritiserade pensioner för politiker blir kvar

2011-11-11, Tidningenvision.se

De uppmärksammade pensionerna för kommunpolitiker kommer att bli kvar ett tag till. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, kan en förändring komma tidigast 2014.

Med dagens regler kan kommunpolitiker som är över 50 år sluta med politiken och få ersättning fram till 65 års ålder, utan några krav på att söka nytt jobb. I många fall får politiker ut 100 000-tals kronor om året.

Reglerna har fått hård kritik och Ingela Gardner Sundström (M), ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, har nu utrett pensionerna. Enligt henne kan en förändring av reglerna, om det blir någon, komma tidigast efter valet 2014.

– Man ska komma i håg varför det finns sådana här regler över huvudtaget. Det handlar om möjligheten att rekrytera. Hur ska man kunna övertala folk att äventyra sin karriär, på vilka grunder ska man få människor att vilja ställa upp politiskt, det är

inte så himla lätt i dag, sade hon på SKL:s kongress rapporterar Sveriges Radios Ekot. Ingela Gardner Sundström konstaterar också att det inte går att ändra reglerna för de som redan har pension.

– Det tillhör anständigheten att man inte ändrar retroaktivt, vilket det tycks vara några som önskar, säger Ingela Gardner Sundström.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum