×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

KO lägger ned granskning av TCO

2011-11-24, Tidningenvision.se

TCO kan fortsätta med sin beskrivning av kollektivavtalets värde utan att anklagas för vilseledande marknadsföring. Konsumentverket har beslutat att avsluta sin granskning.

TKonsumentombudsmannen har fått in två anmälningar mot TCO-kampanjen Facketförändras.nu. Anmälarna vände sig emot TCO:s budskap att kollektivavtalets förmåner är värda 80 000 kronor per individ och år.

KO inledde en utredning men konstaterar nu att TCO har ändrat sina formuleringar frivilligt. TCO hade redan innan KO inledde utredningen tagit bort ordet ”gratis” ur kampanjen och har nu också mjukat upp formuleringarna kring kollektivavtalets värde.

Nu använder TCO formuleringen ”vanlig summa” om de 80 000 kronorna som kollektivavtalets förmåner värderas till, skriver TCO-tidningen.

– Efter de två ändringarna från TCO:s sida och vad de skriver i sitt svar ser vi inga skäl till att vidta några ytterligare åtgärder i det här fallet, säger Joel Westerlund, jurist på KO, till tidningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum