×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kalmariter mest nöjda med vården

2011-11-29, Tidningenvision.se

Det skiljer mellan landstingen i hur nöjd befolkningen är med vården. Bäst betyg får Kalmar, både när det gäller förtroende och tillgång till sjukvård.

I snitt i Sverige har 62,5 procent av befolkningen stort förtroende för den vårdcentral de går till, och 81,5 procent anser att de har tillgång till den vård de behöver. Det visar en rapport från Socialstyrelsen.
 
Men nöjdheten varierar över landet. Bäst betyg får landstinget Kalmar där 88 procent tycker att de får de sjukvård de behöver och 71 procent har bra förtroende för vårdcentralerna. Även Halland, Blekinge och Kronoberg ligger högt på båda listorna. Sämst omdöme får vården i Västernorrland där 75 procent är nöjda med tillgången och 55 procent har förtroende för vårdcentralerna.
 
Bland de som har lågt förtroende för vårdcentralerna uppger var fjärde att de inte får den hjälp de behöver. Ungefär lika stor andel tycker att läkarna har låg kompetens.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum