×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

JO-anmälan avslöjade teknisk miss

2011-11-08, Tidningenvision.se

I flera år har tekniska kontoret i Jönköping vägrat lämna ut handlingar om kommunens skogsinnehav. Efter en JO-anmälan kommer förklaringen. Kommunen hade inte det datorprogram som krävdes för att kunna läsa de datoriserade handlingarna.

I nära två år har en privatperson engagerad i skogsfrågor förgäves försökt att få ta del av kommunens skogsbruksplan. Materialet mannen vill se är inte känsligt, det är bara kartor och beskrivningar över kommunens skogsinnehav, och hur det ska skötas. S

kogsbruksplanen är inköpt av Skogsstyrelsen för en miljon kronor, enligt SVT:s Jönköpingsnytt.
Skälet till att materialet inte lämnats ut är att tekniska kontoret själv inte kommer åt handlingarna eftersom man inte köpt den programvara som behövs.

Sedan JO-anmälan uppmärksammats i media har tekniska kontoret beslutat att köpa in det nödvändiga datorprogrammet och ska även lämna ut en papperskopia av det begärda materialet till anmälaren.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum