×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Industrifacken säger nej till medlarbud

2011-11-18, Tidningenvision.se

Facken inom industrin sade i dag nej till medlarnas bud med löneökningar på 3,9 procent på två år. Facken har krävt 3,7 procent för ett år. Industrins avtal blir vägledande för hela arbetsmarknaden.

– Det är fullständigt omöjligt att acceptera ett lönebud som i det närmaste bara ger hälften av vårt lönekrav. Det gick snabbt för delegationerna att avvisa budet som närmast är provocerande, säger IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfvén i ett pressmeddelande.

Medlarnas bud gäller 22 månader och skulle ge 2 procent i löneökning första året, 1,9 procent för nästkommande tio månader.
Det ska ställas mot fackens, bland andra IF Metalls och Unionens, avtalskrav med löneökningar på 3,7 procent på ett år. 

Avtalet inom industrin kommer att bli vägledande för andra fackförbund som kommer att teckna nya avtal 2012.
Omkring 125 000 medlemmar i Vision kommer att få nya löneavtal under våren. Bland annat de som arbetar i kommuner och landsting, kommunala bolag och inom Svenska kyrkan.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum