×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hemliga bonusar till Caremachefer

2011-11-07, Tidningenvision.se

Äldrevårdsbolaget Carema care har hemliga bonus- och aktieprogram för chefer. Chefer som håller budget har kunnat få en eller flera månadslöner i bonus.

Under de senaste veckorna har Sveriges största äldreomsorgsföretag Carema care utsatts för hård kritik i samband med flera vårdskandaler. Tidigare anställda har bland annat vittnat om att äldreboendena har sparat in på blöjor, tvättlappar, handskar och andra hygienartiklar.

I går kväll avslöjade SVT:s Dokument inifrån att äldreboendenas chefer har kunnat få en eller flera månadslöner extra genom hemliga bonusprogram om de hållit budget. De har också kunna bli delägare i företagen genom aktieprogram.

En anonym Caremachef berättade i programmet att cheferna alltid pratar om ekonomiska resultat och att avdelningarna tävlar mot varandra.

Carema care säger efter programmet att man har gjort en översyn och att inga bonusar kommer att betalas ut till verksamhetscheferna för 2011.

Under 2012 kommer bonusen enligt företaget i större utsträckning att baseras på kvalitet. Cheferna kommer då att kunna få ut maximalt en månadslön i bonus per år.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum