×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hårdare regler mot att anställa anhöriga

2011-11-11, Tidningenvision.se

Chefen på Landstingsfastigheter i Jönköping anställde både sin dotter och hennes man i bolaget. Det gillades inte av landstinget, som nu skärper reglerna kring anställningar av släkt.

Chefen för Landstingsfastigheter i Jönköping anställde sin egen dotter på en nyinrättad chefstjänst för flera år sedan. Och under hösten har dotterns man fått en tidsbegränsad anställning på bolaget utan att tjänsten först utlystes. Det avslöjade Sveriges Radio Jönköping, och nu skärper landstinget reglerna, så att man som chef inte få anställa anhöriga direkt under sig.

Landstinget ska också kontrollera om det finns fler anhörigförhållanden mellan chefer och direktunderställda, och i så fall göra ändringar i organisationen. Även dottern i det aktuella fallet ska få en annan chef.

- Allt vi kan göra för att underlätta för våra chefer i rekryteringsprocessen, desto bättre är det, säger Visions ordförande i Jönköping, Carina Einarsson Jonsson, till radion.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum