×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Göteborgs spardrag - tar bort papperskorgar

2011-11-11, Tidningenvision.se

Stadsdelsförvaltningen Centrum i Göteborg måste spara. Då tar man bort tjänstemännens papperskorgar.

Det är i individ- och familjeomsorgens och i stadsdelsledningens lokaler som de personliga papperskorgarna tagits bort. De borttagna papperskorgarna är en del i ett sparprogram där fem timanställda städare ska bort. De anställda på de aktuella kontoren ska i stället gå med sitt skräp till centrala papperskorgar.

–Det är väl en sak om man fick behålla sin papperskorg och sedan ta sin påse och lägga den i något annat utrymme. Men att man inte ens får behålla sin papperskorg, det är löjligt, säger Tina Niinisalo, vikarierande enhetschef inom individ- och familjeomsorgen i stadsdelen Centrum. 
Hon berättar att många är upprörda och det även samlas in namnunderskrifter i protest mot de borttagna papperskorgarna.
–Vi tycker det här är dumheter. Vad är nästa steg? Att inte fylla på toapapper? säger Tina Niinisalo.

Flera tjänstemän har smugit undan sina papperskorgar och gömt dem i arkivskåp vid sina skrivbord. Tina Niinisalo hann dock inte rädda sin.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum