×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flest stressjuka i omvårdnadsyrken

2011-11-07, Tidningenvision.se

Kvinnliga präster, behandlingsassistenter och psykologer sjukskrivs oftare än andra yrkesgrupper på grund av svår stress. Det visar en rapport från Försäkringskassan.

Inom alla yrkesgrupper sjukskrivs kvinnor oftare än män. Och anställda med jobb utan krav på yrkesutbildning blir också oftare sjukskrivna. Till exempel är det dubbelt så vanligt att kvinnor med process- och maskinoperatörsarbete sjukskrivs än kvinnor i chefsposition. Det visar Försäkringskassans nya socialförsäkringsrapport, där uppgifter från 2009 har kartlagts.

De vanligaste diagnoserna för sjukskrivning är sjukdomar i rörelseorgan och psykiska sjukdomar. Sjukdomar i hjärta och kärl samt skador är de enda diagnoserna som är mer frekventa bland män än bland kvinnor.

På topplistan över yrken där kvinnor sjukskrivs för ”anpassningsstörningar och reaktion på svår stress” finns bland annat präster, psykologer, behandlingsassistenter och administratörer i intresseorganisationer.

Bland män är det vanligt att behandlingsassistenter och fritidsledare blir sjukskrivna på grund av depression.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum