×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Feriejobb åt alla ­– med rätt utbildning

2011-11-07, Tidningenvision.se

68 500 ungdomar fick kommunala feriejobb i somras. I var åttonde kommun fick gymnasieelever jobb som var anpassade efter deras utbildning.

Det var framför allt elever på vård- och omsorgsprogrammen som erbjöds feriejobb av kommunerna i somras. Ofta gav dessa jobb dessutom fem till tio kronor mer i timmen än andra feriejobb. Det visar en enkät från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

– Med feriejobben slår vi två flugor i en smäll. De ger ungdomarna arbetslivserfarenhet och kommunerna kan marknadsföra hur givande det är att arbeta inom svensk välfärd, säger Per-Arne Andersson, avdelningschef på SKL, i ett pressmeddelande.

Inför nästa sommar planerar många kommuner att erbjuda alla elever på vård- och omsorgsprogrammen feriejobb just för att få fler att söka sig till utbildningen. Inom de närmaste åren behövs hundratusentals nya medarbetare inom välfärdssektorn, enligt SKL.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum