×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dåliga utredningar om särskoleelever

2011-11-25, Tidningenvision.se

Kommunerna missköter utredningar om barn som placeras i särskola. Varenda granskad kommun får kritik av Skolinspektionen.

I fjol prickades 30 kommuner för bristande utredningar innan barn placerades i särskola. I år har Skolinspektionen hittills granskat sju kommuner och samtliga har fått anmärkning, rapporterar Sveriges Radios P1 morgon.

Kommunerna ska göra fyra olika utredningar – en medicinsk, en social, en pedagogisk och en psykologisk. Men Skolinspektionen har upptäckt att det saknas utredningar och att de som görs brister i kvalitet, till exempel att barn placeras i särskola trots att två utredningar pekar åt olika håll. Risken är att barn går i särskola trots att de inte behöver det, vilket leder till sämre möjligheter i arbetslivet och för fortsatt utbildning.

– Jag blir förvånad att man inte tar det på större allvar i kommunerna. Delvis handlar det om okunskap, men ytterst om hur man ser på den här gruppen som har en svag position, säger Ann-Marie Begler, generaldirektör för Skolinspektionen, till P1 morgon.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum