×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Branschen överväger granskning av Carema

2011-11-14, Tidningenvision.se

Branschorganisationen Vårdföretagarna överväger att inleda en granskning av vårdföretaget Carema care efter den senaste tidens vårdskandaler. Granskningen kan i yttersta fall leda till uteslutning.

Under de senaste veckorna har en rad missförhållanden avslöjats på Caremas äldreboenden. Kritiken har gällt både vanvård och företagets drift där chefer fått bonusar och vinster har hamnat i skatteparadis.

Vårdföretagarnas styrelse ska nu på fredag besluta om man ska inleda en granskning om Carema har brutit mot organisationens etiska riktlinjer.

Om det visar sig att Carema inte kan eller vill rätta till det som uppenbart bryter mot de etiska riklinjerna kan företaget enligt Vårdföretagarna bli uteslutet ur organisationen.

Vårdföretagarna har också tagit initiativ till en offentlig hearing med bland andra Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal samt Vårdförbundet där man ska diskutera hur kvaliteten kan säkras i upphandlingar. Hearingen är planerad till den 9 december.


 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum