×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Biblioteket sätter läspraxis på pränt

2011-11-17, Tidningenvision.se

Efter Tidningen Visions undersökning om bibliotekarier som läser på obetald tid kommer biblioteket i Mjölby att reglera lästiden.

–Det var med anledning av tidningens enkät. Barnbibliotekarien på huvudbiblioteket har enligt en gammal muntlig överenskommelse rätt till 1,5 timmars lästid i veckan, men det var otydligt vad som gällde för filialerna, säger bibliotekschef Birgitta Hellman Magnusson.

I Mjölby genomför bibliotekarierna varje år cirka 150 bokprat för skolklasser och dagisgrupper. Det kräver förberedelsetid och Birgitta Hellman Magnusson har nu föreslagit att lästiden regleras skriftligt och till att även barnbibliotekarierna på filialerna får lästid, tillsammans 2,5 timmar i veckan.

–Egentligen skulle de behöva lika mycket, men barnbibliotekarien på huvudbiblioteket förväntas också ha lite bättre koll på utgivningen.

Varför vill du reglera lästiden?

–Det ska vara tydligt vad som gäller. Mitt förslag är att det finns med i arbetsbeskrivningen eller skrivs in på något annat sätt, säger Birgitta Hellman Magnusson.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum