×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Även a-kassan byter namn

2011-11-14, Tidningenvision.se

Styrelsen för SKTFs a-kassa har nu beslutat att byta namn till Arbetslöshetskassan Vision.

Beslutet att byta namn togs i dag vid en extrainsatt föreningsstämma. Namnbytet till Arbetslöshetskassan Vision ska nu godkännas av Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen innan det träder i kraft.

Anledningen till att namnbytet dragit ut på tiden är att a-kassans föreningsstämma i maj delegerade beslutet om namnbytet till a-kassans styrelse.

Styrelsen beslutade om namnbytet i september i samband med att förbundet bytte namn till Vision. Men Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, konstaterade då att frågan om namnbyte inte får delegeras till föreningsstyrelsen. Därför kallade a-kassan in till en extra föreningsstämma som idag till slut kunde besluta om det nya namnet.

Nu måste IAF godkänna det nya namnet innan det kan tas i bruk.

–Det är en del praktiska saker som ska lösas, men min förhoppning är att vi ganska snabbt efter årsskiftet kan börja använda det nya namnet, säger a-kassans ordförande Ove Jansson.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum