×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arkiven flyttas - 60 tvingas pendla

2011-11-18, Tidningenvision.se

Alla Skånes lokala sjukhusarkiv slås ihop till ett gigantiskt regionarkiv i Lund. 50 000 hyllmeter pappersjournaler ska flyttas och ett 60-tal medarbetare måste börja pendla.

Fakta

10 procent ska den centrala administrationen bantas med.

2 procent ska sjukhusen sänka sina kostnader med.

40 miljoner kronor ska sparas totalt inom regionen.

Allt enligt Region Skånes budget för 2012.

Vid årsskiftet kommer alla sjukhusarkiv att tillhöra samma förvaltning och då går startskottet för den omfattande flytten som beräknas ta tre år.

En orsak till sammanslagningen är att nuvarande lokaler är undermåliga för både personal och journaler. Många tillbringar sina arbetsdagar i små källarskrubbar och klimatet är inte det bästa för att bevara papper. En annan förklaring är att värdefull yta frigörs på lasaretten och kan användas till vård.

Enligt Jörgen Andersson, chef över Regionarkivet i Lund, räknar man med att göra en årlig besparing på 13 miljoner kronor från och med 2015.

–Förutom rent ekonomisk vinning så finns det fördelar med flytten för personalen. Jag tror vi kan öka yrkets status genom att samla all kompetens. Man kan arbeta med arbetsrotation så att det blir bredd på arbetsuppgifterna och vi har större möjlighet att satsa på kompetensutveckling, säger Jörgen Andersson.

Personalövergången till den nya organisationen sker formellt den 1 januari 2012, men det kan dröja flera år innan alla de 60 personerna som är berörda är på plats i Lund. Först måste respektive sjukhus journaler packas och forslas.

Monika Göl, avdelningsordförande på Vision Region Skåne, ser både för- och nackdelar med arkivflytten.

–Många tänker nog: shit, jag ska börja pendla. Närhet till jobbet är prio ett för många. Vissa har skaffat hund som de vill gå ut med på lunchen och de vill kunna hämta barn på dagis i rimlig tid. Nu kraschar schemat för dem, säger hon.

Monika Göl har, liksom Jörgen Andersson, förhoppningar om att arkivpersonalens status ska kunna öka.

–De kan kanske få möjlighet att göra karriär när arbetsplatsen blir större. Dessutom blir den fysiska arbetsmiljön bättre.
 
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum