×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

All personlig assistans läggs på entreprenad

2011-11-29, Tidningenvision.se

För stora kringkostnader och en trög organisation. Det gör att Sundsvall vill lägga ut all personlig assistans på privata aktörer.

Skatteinkomsterna faller i Sundsvall och nu drar politikerna i socialnämnden i bromsen. En del i det sparförslag som den politiska majoriteten i nämnden nu lägger fram handlar om att lägga ut all personlig assistans på privata företag.
–Vår egen verksamhet kostar väldigt mycket, genom att upphandla tror vi att vi får en lika bra vård, men mycket billigare, säger nämndens ordförande Else Ammor (M).

Vad är det i den kommunala organisationen som är så dyrt?
–Det är stora overheadkostnader. Det är också en trög och stor organisation som byggts på utan att man haft någon bra kostnadskontroll, säger Else Ammor.

Overheadkostnaderna som Else Ammor syftar på är sådant som internt stöd, lokaler, bilar och personaladministration. Sammanlagt hoppas Sundsvall spara fem miljoner årligen på upphandlingen av personliga assistenter.

En annan del i sparförslaget är att minska kostnaderna för vikarier. I Sundsvall har anställda inom omsorgen rätt till heltid, men enligt Else Ammor finns det anställda, exempelvis i en resurspool, som inte används fullt ut.
–Det finns en stor potential att nyttja personalens arbetstid bättre, vilket kommer att ställa krav på första linjens chefer att planera bättre, säger hon.
Målsättningen är att den minskade användningen av vikarier ska innebära en besparing på 23 miljoner kronor årligen.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum