×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Äldreomsorgen får allt mindre pengar

2011-11-18, Tidningenvision.se

Trots att antalet äldre ökar har resurserna till äldreomsorgen minskat de senaste decennierna. Enligt experter är minskningen ett hot mot kvaliteten.

Mellan 2000 och 2009 ökade antalet äldre med 9 procent – samtidigt minskade de offentliga resurserna till omsorgen med 6 procent, enligt Marta Szebehely, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet.

-Det är jätteallvarligt av en rad skäl. När pengarna minskar så här hotas ju kvaliteten, säger hon till TT.

Under 1990-talet ökade resurserna till äldrevården med 5 procent, men samtidigt ökade antalet personer över 80 år med 22 procent. Det visar en sammanställning som Marta Szebehely gjort. Det innebär att resurserna i realiteten minskade med 15 procent. 2000-2009 var minskningen 13 procent.

Marta Szebehely säger att politikerna nu står inför ett viktigt vägval. Sveriges modell har varit att rika och fattiga ska ha samma rätt till äldreomsorg. Men om de resurserna fortsätter att minskar kan det målet äventyras.

Kommunals ordförande Annelie Nordström säger att konsekvenserna av de minskade resurserna redan märks.

-Det är lätt att kasta sig ut i en vild jakt på de privata företagen. Men det riktigt viktiga är fortfarande att det är kommunpolitikerna som är ansvariga för att alla äldre i alla kommuner får den omsorg och service de behöver, säger Annelie Nordström.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum