×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

125 tjänster hotas när äldreboende läggs ner

2011-11-24, Tidningenvision.se

Stiftelsen Stora Sköndal lägger ner det utdömda äldreboendet Skogsbyns gästhem i Stockholm. 125 anställda berörs av nedläggningen.

Anledningen till att stiftelsen beslutat att lägga ner äldreboendet  är att Arbetsmiljöverket har dömt ut lokalerna. Stiftelsen hotas med miljonbelopp i vite om de inte bygger om, skriver Kyrkans tidning.

Det är utrymmen runt sängar och toaletter som är för trånga. Enligt Hakon Långström, ordförande i Stiftelsen Stora Sköndal, går det inte att bygga om lokalerna.

Nedläggningen innebär att personalen blir övertalig. Just nu pågår förhandlingar med Vision och Kommunal.

- Cirka 125 personer berörs, men ingenting är klart förrän förhandlingarna med de fackliga organisationerna är klara, säger Åsa Hallgren, direktor på Stora Sköndal.

Enligt Åsa Hallgren är det inte säkert att det blir just de som arbetar på Skogsbyn som får sluta. Nedläggningen påverkar även andra anställda, till exempel på lönekontoret samt inom terapin och sjukgymnastiken.

Avtalet med Stockholms stad upphör den 31 maj nästa år och hela verksamheten kommer att vara avvecklad vid årsskiftet 2012-2013.

Stiftelsen har planer på att bygga nya äldrebostäder men ledningen kan inte säga när de blir klara.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum