×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppsagd gjorde upp med arbetsgivaren

2011-03-14, Tidningenvision.se

När Franska skolan i Stockholm sade upp en kvinna efter 20 år stämde SKTF arbetsgivaren till Arbetsdomstolen, AD. Nu får medlemmen ett antal månadslöner efter en uppgörelse med arbetsgivaren.

Franska skolan sade upp SKTF-medlemmen med hänvisning till arbetsbrist. Men SKTF ansåg att skolan bröt mot turordningsreglerna i Las, lagen om anställningsskydd, eftersom det finns andra anställda med administrativa uppgifter som hade kortare anställningstid än SKTFs medlem.

Arbetsgivarens inställning var att medlemmen inte hade tillräckliga kvalifikationer för de aktuella tjänsterna.

SKTF krävde ett allmänt skadestånd på 80 000 kronor till medlemmen plus ersättning för den ekonomiska förlust hon skulle ha gjort från uppsägningstidens slut fram till huvudförhandlingen i AD.

Men nu har alltså medlemmen träffat en ekonomisk uppgörelse med skolan. SKTFs jurist Malin Sjunnebo vill inte tala om detaljer men säger att medlemmen får ett antal månadslöner och är nöjd.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum