×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stora löneskillnader bland tandsköterskor

2011-03-29, Tidningenvision.se

6 000 kronor – så mycket mindre tjänar en ortodontitandsköterska i Östergötland jämfört med en i Stockholm. Det visar en färsk löneenkät från Svenska tandsköterskeförbundet.

De regionala löneskillnaderna mellan ortodontitandsköterskor, tandsköterskor som jobbar med tandreglering, är stora. Högst ligger medellönerna Stockholm, Gävleborg och Kalmar län med löner på mellan nästan 23 000 och 25 000 kronor i månaden. Östergötland, Västmanland och Örebro län ligger lägst med löner på mellan omkring 19 000 till 21 000 kronor.

Bland ortodontiassistenterna, som har en två år lång högskoleutbildning med inriktning på tandreglering, är medellönen lägst i Östergötland och högst i Stockholm. I Östergötland är medellönen för yrkesgruppen drygt 22 500 kronor och i Stockholm över 25 000 kronor.

Siffrorna bygger på en löneenkät som skickats ut av ortodontisektionen, som är en del av Svenska Tandsköterskeförbundet. Enkäten har besvarats av 336 ortodontitandsköterskor och ortodontiassistenter och 16 klinikadministratörer inom både privat och offentlig sektor.
 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum