×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Snittlönen i frikyrkan ökade 2,2 procent

2011-03-16, Tidningenvision.se

Medellönen för anställda i trossamfund var i fjol 23 524 kronor i månaden, vilket är drygt 500 kronor mer än året innan. Men den nya lönestatistiken visar att de flesta fått mer påökt än så.

 Lönestatistiken omfattar 2 362 anställda, vilket motsvarar knappt 60 procent av personalen i församlingar som är anslutna till Arbetsgivaralliansen. Siffrorna visar att den genomsnittliga månadslönen ökade med 2,2 procent förra året. För männen var ökningen 2,7 procent, för kvinnorna 1,8 procent.

Men en närmare granskning visar att de flesta fått bättre påökt. Om man räknar bort nytillkomna grupper av anställda, och bara jämför dem som hade samma arbetsgivare 2009 och 2010 visar statistiken en bättre löneutvecklingen. Deras löner har ökat med i snitt 3,9 procent, vilket är en halv procentenhet mer än lägstanivån i SKTFs kollektivavtal.

SKTF har nu inlett förhandlingar med Arbetsgivaralliansen om ett nytt kollektivavtal som ska gälla från 1 maj. SKTF, som har 1 100 medlemmar som arbetar i frikyrkor, har ännu inte fastställt hur stora löneökningar man ska yrka på för 2012 och framåt.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum